• Fedora Localization Sprint #10

  Pas përfundimit të javës së dedikuar përkthimeve për versionin e ardhshëm të Fedora, atë 26, komuniteti rimblidhet (fizikisht dhe online) për të vazhduar përkthimin e paketave të cilat nuk arritën të përfundonin brenda periudhës 1 javore që lamë… Më tepër

 • Document Freedom Day

  Document  Freedom Day  është dita ndërkombëtare e standarteve të hapura. Kjo ditë  është rreth kontrollit  të çdo të dhëne dixhitale duke përfshirë  edhe email-et, muzikën e regjistruar apo statistikat. Ky  event ka si qëllim kryesor  mbledhjen e njerëzve… Më tepër

 • Fedora Virtual Localization Sprint #9

  Pas një muaji të gjatë dhe të mbushur me evente të mëdha, si 48 HR Open Source Hackathon dhe Linux Weekend, komuniteti i Fedora Albania rikthehet me një javë virtuale e cila përkon me vFAD 26 (virtual Fedora Activity… Më tepër

 • 48H Free Open Source Hackathon Tirana

  Këtë fundjavë të ftojmë në hackathonin e parë që do të zgjasë 48 orë pa pushim, duke ju dhënë të rinjve mundësinë të zhvillojnë idetë e tyre në kuadër të UN Sustainable Development Goals. Pjesëmarrësit do të punojnë… Më tepër

 • OpenStreetMap Hyrje në JOSM

  Në vazhdim të takimeve të mëparshme për OpenStreetMap, mblidhemi sërish, këtë here për të mësuar më shumë për JOSM (Java OpenStreetMap Editor) dhe benefitet e perdorimit të saj. Te gjithë janë të mirëpritur. Aktiviteti në FB:(https://www.facebook.com/events/291174934632506/ ) ===… Më tepër

 • OpenStreetMap Mapathon #9

  Në vazhdim të takimeve të mëparshme, mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër

 • Linux Weekend 2017

  Ti nuk e di çfarë është Linux Weekend? Eventi “Must go” për të gjithë të apasionuarit e Linux! Shënojini në kalendar datat 25 & 26 të muajit Mars 2017, sepse do të lind Linux Weekend, një konferencë e… Më tepër

 • Fedora Localization Sprint #8

  Pas një viti të lodhshëm dhe tepër produktiv, komuniteti i Fedora Albania e nis vitin 2017 me eventin e parë të komunitetit në ambientet e Open Labs Hackerspace. Për komunitetin tonë është shumë e rëndësishme që Fedora të… Më tepër

 • OpenStreetMap Mapathon #8

  Në vazhdim të takimeve të mëparshme, mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër

 • Përgjimet dhe privatësia në internet: privacytools.io

  Open Labs Hackerspace ju fton të merrni pjesë në një punëtori për mbrojtjen nga përgjimet online përmes përdorimit të veglave dhe metodave të posaçme. Prezantimi ka në fokus të vetëdijesojë dhe japë udhëzime praktike për pjesëtarët e shoqërisë… Më tepër

OSCAL 2016

12717906_807928455985594_9032418020089530546_n

Si të atributojmë me licensa Creative Commons

Shkruar nga Elio Qoshi, anëtar i Open Labs Kam vënë re që ekziston një mungesë informacioni në lidhje me kulturën e shpërndarjes së materialeve në botën dixhitale. Shoh shumë njerëz që “rezervojnë të gjitha të drejtat” e një… Më tepër

Lexoni më shumë

OSCAL’15 në numra: Infografikë

Pas Open Source Conference Albania 2015 shumë nga partnerët, pjesëmarrësit, vullnetarët dhe miq që na ndoqën nga rrjetet sociale donin të dinin me tepër informacion rreth ‘produktit’ aktiviteteve paralele dhe impaktit të mundshëm të OSCAL. Ky ishte dhe… Më tepër

Lexoni më shumë
zgjedhjet lokale 2015

Zgjedhjet bashkiake 2015: Letër e hapur drejt kandidateve

Gjatë muajve të fundit kemi vendosur si komunitet që të fokusohemi dhe në procesin e llogaridhënies nga vendimarrësit tanë rreth teknologjive që përdoren nga shërbyesit civilë (ose ndryshe punonjësit e adminsitratës publike). Pyetjet drejt vendimarrësve dhe kërkimi i… Më tepër

Lexoni më shumë

LibreOffice: Localization Sprint 2

Të shtunën 13.06.2015 në 16.00 takohemi në Localization Sprint për të zhvilluar komunitetin dhe lokalizimin e suitës LibreOffice, një platformë programesh kompjuterike me burim të lirë dhe të hapur e krijuar nga The Document Foundation me qëllim ofrimin… Më tepër

Lexoni më shumë