• Fedora Localization Sprint #10

  Pas përfundimit të javës së dedikuar përkthimeve për versionin e ardhshëm të Fedora, atë 26, komuniteti rimblidhet (fizikisht dhe online) për të vazhduar përkthimin e paketave të cilat nuk arritën të përfundonin brenda periudhës 1 javore që lamë… Më tepër

 • Document Freedom Day

  Document  Freedom Day  është dita ndërkombëtare e standarteve të hapura. Kjo ditë  është rreth kontrollit  të çdo të dhëne dixhitale duke përfshirë  edhe email-et, muzikën e regjistruar apo statistikat. Ky  event ka si qëllim kryesor  mbledhjen e njerëzve… Më tepër

 • Fedora Virtual Localization Sprint #9

  Pas një muaji të gjatë dhe të mbushur me evente të mëdha, si 48 HR Open Source Hackathon dhe Linux Weekend, komuniteti i Fedora Albania rikthehet me një javë virtuale e cila përkon me vFAD 26 (virtual Fedora Activity… Më tepër

 • CEE spring 2017

  Wikimedia CEE Spring 2017 është një ngjarje e organizuar nga Wikipedianët nga rajoni i Evropës Qendrore dhe Lindore me qëllim për të mbështetur krijimin e artikujve në lidhje me çdo vend Wikipedia në rajon. Në kohët bashkëkohore rajoni i… Më tepër

 • 48H Free Open Source Hackathon Tirana

  Këtë fundjavë të ftojmë në hackathonin e parë që do të zgjasë 48 orë pa pushim, duke ju dhënë të rinjve mundësinë të zhvillojnë idetë e tyre në kuadër të UN Sustainable Development Goals. Pjesëmarrësit do të punojnë… Më tepër

 • OpenStreetMap Hyrje në JOSM

  Në vazhdim të takimeve të mëparshme për OpenStreetMap, mblidhemi sërish, këtë here për të mësuar më shumë për JOSM (Java OpenStreetMap Editor) dhe benefitet e perdorimit të saj. Te gjithë janë të mirëpritur. Aktiviteti në FB:(https://www.facebook.com/events/291174934632506/ ) ===… Më tepër

 • OpenStreetMap Mapathon #9

  Në vazhdim të takimeve të mëparshme, mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër

 • Linux Weekend 2017

  Ti nuk e di çfarë është Linux Weekend? Eventi “Must go” për të gjithë të apasionuarit e Linux! Shënojini në kalendar datat 25 & 26 të muajit Mars 2017, sepse do të lind Linux Weekend, një konferencë e… Më tepër

 • Fedora Localization Sprint #8

  Pas një viti të lodhshëm dhe tepër produktiv, komuniteti i Fedora Albania e nis vitin 2017 me eventin e parë të komunitetit në ambientet e Open Labs Hackerspace. Për komunitetin tonë është shumë e rëndësishme që Fedora të… Më tepër

 • OpenStreetMap Mapathon #8

  Në vazhdim të takimeve të mëparshme, mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër

OSCAL 2016

12717906_807928455985594_9032418020089530546_n

Fedora Localization Sprint #10

Pas përfundimit të javës së dedikuar përkthimeve për versionin e ardhshëm të Fedora, atë 26, komuniteti rimblidhet (fizikisht dhe online) për të vazhduar përkthimin e paketave të cilat nuk arritën të përfundonin brenda periudhës 1 javore që lamë… Më tepër

Lexoni më shumë

Document Freedom Day

Document  Freedom Day  është dita ndërkombëtare e standarteve të hapura. Kjo ditë  është rreth kontrollit  të çdo të dhëne dixhitale duke përfshirë  edhe email-et, muzikën e regjistruar apo statistikat. Ky  event ka si qëllim kryesor  mbledhjen e njerëzve… Më tepër

Lexoni më shumë

Fedora Virtual Localization Sprint #9

Pas një muaji të gjatë dhe të mbushur me evente të mëdha, si 48 HR Open Source Hackathon dhe Linux Weekend, komuniteti i Fedora Albania rikthehet me një javë virtuale e cila përkon me vFAD 26 (virtual Fedora Activity… Më tepër

Lexoni më shumë

CEE spring 2017

Wikimedia CEE Spring 2017 është një ngjarje e organizuar nga Wikipedianët nga rajoni i Evropës Qendrore dhe Lindore me qëllim për të mbështetur krijimin e artikujve në lidhje me çdo vend Wikipedia në rajon. Në kohët bashkëkohore rajoni i… Më tepër

Lexoni më shumë